Parallelprogramma Benigne gynaecologie                    
13 april 2018 van 08:30 - 10:00
Forum

Het parallel programma van de benigne gynaecologie is een forum.
Aan de hand van korte casus uit de dagelijkse praktijk gaan de forumleden, allemaal uit verschillende disciplines, met elkaar en met jullie in discussie. Zeker leerzaam, inspirerend en ongetwijfeld net zo veel vragen oproepend als beantwoordend.

Dit alles onder de bezielende leiding van:
Wouter Hehenkamp & Louisette Peters & Dries Twijnstra

Gisteren zijn we op de hoogte gebracht van de nieuwste nieuwigheidjes en laatste evidence. Maar wat gebeurt er als we met experts uit verschillende hoeken wat dieper in gaan op casuistiek? Wat vinden we dan dat we moeten doen met patiente met een EUG, een uterus myomatotus, een miskraam, een ovariumcyste of een appendicitis? De Raad voor de Zorg en Samenleving heeft opgeroepen op zoek te gaan naar de context. Dat is precies wat we gaan doen in dit forum.

08:30 - 10:00
Introductie Wouter Hehenkamp, Gynaecoloog VUmc
08:30 - 10:00
Tessa Biesheuvel, Chirurg VUmc
08:30 - 10:00
Hélène van Meir, AIOS gynaecologie LUMC Setting your life goals and aspire to make a difference (from Denzel Washington)
08:30 - 10:00
Marco Blanker, Huisarts-epidemioloog UMCG Om zorg gezond te houden verdient niet actief (be)handelen een grotere plek als serieuze optie bij ernstige en minder ernstige aandoeningen.
08:30 - 10:00
Jan Willem van der Steeg, Gynaecoloog Jeroen Bosch Ziekenhuis Door bundeling van krachten ziekenhuis overstijgende zorg: de reizende dokter